Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Türkiye Hukuk Platformu, 1 Nisan 2017 Cumartesi günü The Marmara Taksim otelde düzenleyeceği uluslararası basın toplantısıyla, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandum ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

Hukukla ilgili 25 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Türkiye Hukuk Platformu, referandum öncesi halkı bilgilendirmek amacıyla yaptığı çalışmaları basına tanıttı.

The Marmara Taksim’de düzenlenecek toplantıda, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Türkiye Hukuk Platformu Genel Sekreteri Av. Ahmet Akcan, Hukukçular Derneği Başkanı Av. Mehmet Sarı ile Uluslararası Hukukçular Derneği Av. Necati Ceylan açıklama yaptı.

Platformdan yapılan açıklamada, referandum sürecinde yoğun çalışmalar yapıldığı ve temel amacın halkı doğru bilgilendirmek olduğu belirtildi:

“Türkiye 30 yıldır üzerinde tartıştığı yeni ve sivil bir Anayasa’ya sahip olamadı. Son referandum sürecine girildiğinde de, aslında bu siyasi bir süreç olmadığı halde, tarafların bunu bir siyasi araç olarak kullandıklarını gördük. Özellikle “Hayır” cephesinin herhangi bir hukuki argüman sunmadan kampanyalar yürüttüğünü gördük. Tüm toplumu ilgilendiren bu süreçte, toplumu sağlıklı şekilde bilgilendirme çalışmaları yapmamız gerektiğine karar verdik. STK’larla bir araya geldik ve önce metni inceledik, neyi destekleyeceğimizi tartıştık. Ve nihayetinde önerilen yeni sistemin Türkiye için faydalı olacağını görüp, “Evet” diyerek kamuoyunu bilgilendirmeye başladık. Yeni sistemin faydalı olacağına inandığımız halde “Evet”i öne çıkarmamanın iki yüzlülük olacağını düşündük. Bu nedenle, “Hukukçular Referandumu Anlatıyor” derken, aynı zamanda tercihimizin “Evet” olduğunu da başından beri duyurarak hareket ettik. Buradaki amacımız da, tek tek maddeler üzerinden giderek, hiçbir siyasi tartışmaya girmeden kamuoyunu bilgilendirmek.”

Açıklamada, platformun 2015 yılında kurulduğu ve hukuki konularda birlikte hareket etme amacı taşıdığı vurgulandı:

“Türkiye Hukuk Platformu bünyesinde bulunan dernekler, hukuki meselelere müdahil olarak kamuoyunu ilgilendiren davalarla ilgileniyor. Biz ise platform çatısı altında, özellikle Türkiye’nin ve dünyanın daha önemli konuları için bir araya geliyoruz. Kamuoyu oluşturmak amacıyla. Türkiye’nin özellikle yoğun saldırı altında olduğu dönemlerde birlikte hareket etmek için oluşturduğumuz bir platform. Bu fikir ilk olarak, 17-25 Aralık sürecinde ortaya çıktı. Türkiye’nin yoğun ve organize bir saldırı altında olduğunu gördük. STK’ların bu dönemde zayıf kaldığını gördük. Bu dış destekli saldırıları yapanların oldukça organize olduğunu ve beraber hareket ettiklerini gözlemledik. Sonraki aşamalarda, 2015 yılında Başakşehir’de bir toplantı yaptık. O toplantıya hukukçu aktivistler, akademisyenler ve milletvekilleri katıldı. Fikir birliğine varabildik ve sonunda platformu kurduk.”

5 ayrı ilin meydanlarında bilgi noktaları kuran platform, ayrıca referanduma kadar 50’ye yakın ilde söyleşiler düzenlemeyi hedefliyor.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.